Medlemslogin

Søg på Gamle Danske Hønsehunde

Indtast søgeord nedenfor og klik "Søg"

Søg på Gamle Danske Hønsehunde

Indtast søgeord nedenfor og klik "Søg"

×

Klubben for Gamle Danske Hønsehunde har fået overdraget en meget stor mængde materiale om klubben og om GDH-racen, der går helt tilbage til 70’erne. Giveren er Asbjørn Kristensen, som er søn af Leif og Ruth Christensen. Leif Christensen gik bort i marts måned i år – en del år efter Ruth Christensen, og de har begge været yderst aktive medlemmer af Klubben for Gamle Danske Hønsehunde.

At det endte med at blive GDH for Ruth og Leif var lidt en tilfældighed. De havde midt i 1970’erne været omkring de fleste jagthunderacer, da deres søn, Asbjørn, anskaffede sig en GDH. Han havde som 16-årig lige fået jagttegn og jagthund, men måtte pga. et travlt teenageliv efterlade sin hund, Rico, hos forældrene. Det blev startskuddet for Ruth og Leif til et langt liv med GDH’.

Leif og Ruth var foreningsmennesker, og Ruth var i en længere periode redaktør på GDH-bladet og havde nok derfor gemt de mange gamle klubblade, som udgør en del af det store materiale, der nu er tilflydt klubben.

Ruth og Leif har haft 12 – 15 GDH’ere, og heraf avlede de på otte. Kigger I på jeres hundes stamtavler, kan det være, I støder på navnet ’Lerpøten’, som var deres kennelnavn.

Vi vil fra klubbens side gerne sige et stort tak til Ruth og Leif Christensen for den tid, de brugte på klubben og racen, og ikke mindst et stor tak til Asbjørn Kristensen for at tænke på os og ikke bare sende det hele til genbrugspladsen. 


Udskriv denne side