Medlemslogin

Søg på Gamle Danske Hønsehunde

Indtast søgeord nedenfor og klik "Søg"

Søg på Gamle Danske Hønsehunde

Indtast søgeord nedenfor og klik "Søg"

×

Jagtlig vurdering

Alle jagtlige vurderinger bliver annonceret på aktivitetskalenderen. Så følg med der. Jagtlig vurdering uden for de annoncerede datoer er ikke muligt medmindre der er en helt særlig grund.

Jagtlig vurdering i Jylland, Randers og Tønder :

Se akt.kalender ell. kontakt: Kim Sørensen

Se akt.kalender ell. kontakt: Karen Skjoldager
Tlf: 

Jagtlig vurdering på Fyn:

Se akt.kalender ell. kontakt: Ole Grundt Larsen

Jagtlig vurdering på Sjælland:

Se akt.kalender altid i forbindelse med marktræningerne kontakt: Torben B. Hansen
 

En kort beskrivelse af den jagtlige vurdering

Hvis din hund ikke er præmieret på en af de officielle prøver, og er du medlem af klubben, kan den blive avlsgodkendt via en jagtlig vurdering.

En jagtlig vurdering er en måde at bevare de jagtlige egenskaber på hos de hunde, der skal bruges i avlen, og som ikke nødvendigvis kommer på jagt eller stiller på prøver. På den jagtlige vurdering ser vi efter, hvordan hunden arbejder på marken. Om hunden går stort eller tættere på føreren er uden betydning for bedømmelse af hunden. Forfølger hunden hårvildt (hare/råvildt) ud af terræn eller preller på fugl, sker der ikke noget ved det, for det er i princippet det, der ses efter, nemlig hundens jagtlyst og energi.

Efter den jagtlige vurdering bliver der udfærdiget et stykke papir/mail om resultatet af vurderingen, og om den er godkendt eller ikke godkendt, det bliver sendt til både avlsrådet og til hundeejeren.

De jagtlige vurderinger foregår typisk forårs og efterårssæsonen, da de skal afvikles på mark.